13 Σεπτεμβρίου 2012

Είμαστε κομμάτι των εργατών και εργαζομένων της Ελλάδας. Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις.

 Προς την  κοινή γνώμη
Οι κυρίαρχες τάξεις συνεχίζουν να ρίχνουν όλο το βάρος της κρίσης στην πλάτη των εργατών και εργαζομένων. H Πείνα και η ανεργία  συνεχώς αυξάνονται, ενώ τα βασικά αγαθά όπως παιδεία, υγεία κ.α.  ξεπουλιόνται όλο και περισσότερο.  Σχεδόν σε καθημερινή βάση περνούν πακέτα μέτρων από την  Βουλή και δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα του ελληνικού λαού.
Οι κυβερνήσεις και ο κάθε εκπρόσωπος του κεφαλαίου χρησιμοποιούν το ψέμα και την προπαγάνδα για να υλοποιήσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα. Άλλοτε χρεώνουν  ως υπεύθυνους της σημερινής κρίσης τους  δημοσίους υπαλλήλους, άλλοτε  τους εργάτες, τους αγρότες, κάποτε και τις άλλες δυνάμεις της παραγωγής και πάντοτε τους μετανάστες. Με λίγα λόγια προσπαθούν να ξεσηκώσουν τη μία κοινωνική ομάδα  ενάντια στην άλλη για να μπορέσουν  να δημιουργήσουν στηρίγματα στις πολιτικές  τους.
Σ’ αυτή τη χώρα έκλεισαν εργοστάσια, σταμάτησαν οι παροχές υπηρεσιών, η παιδεία έχει παραλύσει, οι υπηρεσίες υγείας έχουν σταματήσει. Δεκάδες χιλιάδες μικρά μαγαζιά και επαγγελματίες έχουν βάλει λουκέτο. Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε ούτε απ’ τους εργάτες, ούτε  από τους αγρότες, ούτε από  τους μικρούς επαγγελματίες, αλλά ούτε και από τους μετανάστες.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που λέγεται μεταναστευτικό, και προέρχεται απ’ την πολιτική του κεφαλαίου και ευθύνεται συνολικά  για την κρίση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κόμματα και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου όλο και περισσότερο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τις μάζες δείχνοντας ως υπαίτιους  τους μετανάστες. Καταρχήν, τα κόμματα του κεφαλαίου στις προεκλογικές τους εκστρατείες έδωσαν ένα ειδικό βάρος στην προπαγάνδα ενάντια στους μετανάστες για να μπορέσουν να ψαρέψουν περισσότερους ψήφους στα θολά νερά. Αυτή η πολιτική ευνόησε  ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και σήμερα η κατάσταση έχει ξεφύγει απ’ τα όριά της.
Ποτέ οι κυβερνήσεις δεν προχώρησαν να λύσουν το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά ακριβώς αντίθετα κράτησαν τους μετανάστες  σε συνθήκες ομηρίας, τους αξιοποίησαν ως στρατό φθηνής εργασίας και τους  χρησιμοποίησαν ενάντια στους ντόπιους εργάτες και εργαζόμενους για την ένταση της  εκμετάλλευσης  αλλά και την κατάργηση των  δικαιωμάτων. Οι μετανάστες μαζί με το αγωνιστικό  εργατικό κίνημα των εργατών και εργαζομένων της Ελλάδας πάλεψαν  για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα. Όμως  οι κυβερνήσεις παρόλα τα τεράστια προβλήματα που προερχόταν απ’ αυτό το ζήτημα έκλεισαν τα μάτια τους και τα αυτιά τους. Καμία κυβέρνηση δεν έκανε μία σοβαρή προσπάθεια προς τη λύση του προβλήματος. Αντίθετα  με τους μηχανισμούς  ενίσχυσαν την ρατσιστική προπαγάνδα με σκοπό  να αποπροσανατολίσουν περισσότερο τον κόσμο.
Αυτή η πολιτική έδωσε τροφή στις ναζιστικές φασιστικές οργανώσεις που με τη μάσκα του λαϊκισμού σήμερα κατάφεραν να εκφραστούν στη Βουλή αλλά και να αναλαμβάνουν  το ρόλο των υπηρεσιών  του κράτους.
Αυτές οι οργανώσεις είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του κεφαλαίου και οι υπεύθυνοι είναι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό.
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει πια κανένα όριο, δεν διστάζει να δημιουργεί «τάγματα εφόδου», να  μαχαιρώνει, να καταστρέφει τους  χώρους  εργασίας των μεταναστών, να  κάνει έλεγχο ταυτοτήτων και με υπερηφάνεια και καμάρι να ανακοινώνει  ότι θα πάρει το κράτος στα χέρια της.  Οι επιθέσεις αυτής της φασιστικής συμμορίας είναι πια εκατοντάδες και μέχρι τώρα ούτε μία υπόθεσή τους δεν έχει τιμωρηθεί.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα άτομα  που δέχονται αυτά τα μαχαιρώματα, χτυπήματα και βασανιστήρια είναι άνθρωποι και κανένας δεν επιτρέπεται να τα καλύπτει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας απαγορέψει το δικαίωμα της ζωής. Όμως σήμερα οι μετανάστες έχουν το κύριο πρόβλημα της ασφάλειας της ζωής τους. Αυτό είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε να μας το αφαιρέσουν. Η Ελλάδα έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει υποχρέωση να τις υλοποιήσει.
Καταρχήν οι εργάτες και οι εργαζόμενοι, οι δημοκρατικοί φορείς,οι οργανώσεις, των διανοούμενων κ.α. πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να φαίνεται ότι ο στόχος είμαστε εμείς αλλά δεν είναι αυτή η αλήθεια.
Ο στόχος είστε εσείς. Το φασιστικό φαινόμενο δημιουργήθηκε  από την κρίση και ο στόχος τους είναι οι κοινωνικές ομάδες , τα στρώματα και τα άτομα που δεν δέχονται αυτή την πολιτική του κεφαλαίου. Σε λίγο θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των κατακτήσεων και των  αγώνων σας. Να είστε βέβαιοι πως αν τους αφήσουμε, σύντομα θα ζητούν ταυτότητα και από σας.
Θέλουμε να τονίσουμε ξανά ότι εμείς οι μετανάστες φοβόμαστε για τη ζωή μας και αντιμετωπίζουμε πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα λόγω αυτών των επιθέσεων. Τα πράγματα πια έχουν φτάσει σε σημείο  που οι μετανάστες να φοβούνται να καταγγείλουν ακόμα και τις πιο σοβαρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Η στάση της αστυνομίας έχει αποδειχτεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι είναι εχθρική εναντίον μας.
Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρχές να πάρουν όλα τα μέτρα που πρέπει εναντίον των φασιστικών επιθέσεων και τη μη νόμιμη στάση της αστυνομίας. Από κει και πέρα, για κάθε επίθεση, κάθε δολοφονία και κάθε τραμπούκικη δραστηριότητα των φασιστών  υπεύθυνο είναι το κράτος. Δεν είμαστε  ούτε πρόβατα έτοιμα για σφαγή ούτε εγκληματίες, αλλά άνθρωποι με δικαιώματα και θα τα διεκδικήσουμε μαζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία.  
Είμαστε ένα κομμάτι των εργατών και εργαζομένων της Ελλάδας και αυτή τη στιγμή οι επιθέσεις αυτές μπορεί να έχουν στόχο το πιο αδύναμο κομμάτι  της εργατικής τάξης δηλ. τους μετανάστες αλλά στην ουσία έχουν στόχο όλους τους εργάτες,  τους εργαζόμενους και το λαό. Καταρχήν οι ναζιστικές  πολιτικές  και πράξεις πρέπει να αντιμετωπιστούν  από  τον ελληνικό λαό και το κίνημα.
Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι επιθέσεις και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες.
Οι μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες απ’ την Τουρκία-Κουρδιστάν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *