13 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Σαν γαϊδούρι ξεσαμάρωτο……

Ανακοίνωση  Α.Ρ.Σ.Ι- Αριστερή Συνεργασία Ιατρών.
Ούτε μια κουβέντα δεν θυμήθηκε να πει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς !

Ο πρωθυπουργός στην … «επίσκεψη αστραπή» που έκανε στην ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο συνέχισε την τακτική των (κροκοδείλιων) δακρύων για τους «ένστολους», όμως δεν καταδέχτηκε να πει ούτε μία λέξη συμπάθειας (έστω  και για τα προσχήματα) για τους νοσοκομειακούς γιατρούς …

Τέτοιου μεγέθους γαϊδουριά ! Απόλυτη περιφρόνηση για τους ειδικευόμενους των 950 ευρώ τον μήνα που τώρα με επικείμενη μείωση κατά 13% θα πάνε κοντά στα 800, ειδικευόμενους σαν και αυτούς π.χ. που ΞΕΝΥΧΤΑΓΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ όταν χειρουργήθηκε πριν λίγους μήνες … Ολοκληρωτική απαξίωση για τους ειδικούς του ΕΣΥ που στηρίζουν με αυτοθυσία ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περίθαλψη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» τους δείχνουν πως αντιμετωπίζουν την παραπέρα περικοπή των (ήδη πενιχρών) αποδοχών μας με ένα είδος χαιρεκακίας και εκδικητικότητας.

Αυτό φαίνεται να πηγάζει από την ίδια την τρόϊκα και διαχέεται από τους εγχώριους τοποτηρητές της. Στόχος είναι η πλήρης μισθολογική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας, ώστε να «ωριμάσει» το επόμενο πολυπόθητο μέτρο : η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό που ήδη ετοιμαζόταν από τον κ. Λοβέρδο και τους «μαυραγορίτες» μυστικοσυμβούλους του, φαίνεται πως οδεύει προς υλοποίηση πολύ γρήγορα. Είναι αυτονόητο πως έτσι μπαίνει οριστικά ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο ΕΣΥ και σε κάθε έννοια δωρεάν και ισότιμης περίθαλψης. Είναι σαφές πως εκεί αποσκοπεί η χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης, αφού το «δημοσιονομικό όφελος» από την μείωση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου κατά 13% είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ (35-40 εκ ευρώ ανά έτος, όσο δηλαδή μια … καλή μίζα της SIEMENS).

Η ακραία «πειραματική» συντηρητική πολιτική που έχει επιβληθεί στη χώρα απεχθάνεται όπως ο διάολος το λιβάνι την δυνατότητα του απλού ανθρώπου να έχει στοιχειώδη – έστω- πρόσβαση σε ποιοτική και ισότιμη περίθαλψη. Το ίδιο για την εκπαίδευση, την ποιοτική κατοικία κλπ. Αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα θεωρούνται από την τρόϊκα και τους «καλοθελητές» της «αναχρονισμοί σοβιετικού τύπου» (!!!) που πρέπει να εξαφανιστούν. Άλλωστε, από σήμερα οι εκπρόσωποι του Δ΄ Ράϊχ των γερμανών τραπεζιτών, μαζί με την «μεγαλοσύνη» πως θα … καταδεχτούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, ανακοινώνουν την μετατροπή ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ σε ειδική οικονομική ζώνη, δηλαδή στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας χωρίς ωράρια, χωρίς άδειες, χωρίς μισθούς ή άλλου είδους … «σοβιετικά κατάλοιπα». 
  
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ
-          Συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία και όλες τις ενώσεις.

-          Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 24ωρη προειδοποιητική απεργία, συγκέντρωση στα προπύλαια παν/μίου Αθήνας στις 11.30 μαζί με εκπαιδευτικούς και άλλους κλάδους εργαζομένων.
-          Οργάνωση επισχέσεων εργασίας από τις συνελεύσεις με προοπτική διάρκειας και πανελλαδικό συντονισμό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *