29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την μεγαλειώδη Απεργία της 26 Σεπτέμβρη

 
Με την μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις τεράστιες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα: Τα μέτρα που ετοιμάζει η τρικομματική «χούντα» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ απορρίπτονται, δεν περνούν! Το μαζικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει το νέο άγριο αντεργατικό πακέτο, με ένα πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό, που θα σαρώσει την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη, όλη τη μνημονιακή πολιτική και τα μέτρα που έχει επιβάλλει, σπάζοντας τις αλυσίδες της ΕΕ και..... του ευρώ, κόβοντας τα δεσμά του χιλιοπληρωμένου – ιμπεριαλιστικού χρέους, για να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο και να επιβληθούν άμεσα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων. Αυτός είναι ο δρόμος της σωτηρίας του λαού και όχι βέβαια οι τραμπουκισμοί των μπράβων του κεφαλαίου της Χρυσής Αυγής, που είναι εχθρικοί στο μαζικό κίνημα και φιλικοί στους ...Έλληνες βιομήχανους.

Η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη γυρίζει σελίδα στο μαζικό κίνημα και σκορπά έναν άνεμο αισιοδοξίας και ελπίδας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση του κεφαλαίου. Ο περήφανος αγωνιζόμενος λαός μπορεί να πάρει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται και από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου οδήγησαν και στην απόσυρση μέτρων από την κυβέρνηση της Λισαβόνας.
Η σημερινή μεγαλειώδης επιστροφή του μεγάλου πρωταγωνιστή, του λαϊκού κινήματος, υπογραμμίζει την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το σφαγιαστικό πακέτο των 14 δις., που ετοιμάζει η τρικομματική συμμορία του κεφαλαίου. Άμεσα πρέπει να κτυπήσει συναγερμός και να προετοιμαστούν νέες μεγάλες, αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, που θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα. Για ένα αγωνιστικό σεισμό, που θα σαρώσει τον αστικό συνασπισμό εξουσίας και τις ορδές της καταστολής, τους «χρυσαυγίτες με στολή» που έδρασαν και σήμερα κτυπώντας βάρβαρα την πορεία και τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των φοιτητικών συλλόγων. Καταγγέλλουμε την προσαγωγή δεκάδων νέων αγωνιστών, μεταξύ των οποίων και μελών της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι όχθες δεν μπορούν να σταματήσουν το ορμητικό ποτάμι! Απαραίτητο γι’ αυτό είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων, στη βάση του αγωνιζόμενου λαού και νεολαίας, σε ρήξη και διαχωρισμό από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που εκτονώνει την αγωνιστική δυναμική. Με τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ενωτικού κέντρου αγώνα, όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και πρώτα απ’ όλα των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς υποχρεούνται και καλούνται άμεσα να συμβάλλουν στο αναγκαίο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής και στο ανεξάρτητο κέντρο αγώνα, που θα συνεγείρει μία πρωτοφανή νικηφόρα πάλη του λαού μας.
  • ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Αθήνα, 26/9/2012, Το Γραφείο Τύπου
ΝΑΡ – νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *