06 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία σε βρόμικο ρόλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Προς κοινή γνώμη

Το καθεστώς της Άγκυρας συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική επεκτατισμού στην περιοχή και την ευρύτερη περιοχή απειλώντας τους γειτονικούς λαούς. Η ανάμειξη της Τουρκίας στο Συριακό ζήτημα και η παρέμβαση στις άλλες χώρες δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Η Τουρκία  δεν είναι σε κατάσταση ειρήνης με καμιά σχεδόν γειτονική χώρα. Το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία συνεχώς ανακοινώνουν ότι η Τουρκία «ψάχνει εχθρούς» στην περιοχή.


Είναι φανερό ότι η Τουρκία αναλαμβάνει έναν από τους πιο βρώμικους ρόλους των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Ενώ μέσα στη χώρα συνεχώς αυξάνεται κάθε είδους επιθέσεις, δολοφονίες και καταπιέσεις εναντίων των λαών, εργατών, εργαζομένων και εκμεταλλευόμενων στρωμάτων.

Στο Κουρδιστάν γίνονται τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο δίκαιο αγώνα του Κουρδικού λαού με εκατοντάδες θύματα. Το καθεστώς απ’ τη μία μεριά μιλάει για ελευθερίες και δικαιώματα των γειτονικών λαών ενώ στο Κουρδιστάν σε καθημερινή βάση προχωρεί σε δολοφονίες και συλλήψεις. Μόνο αυτό το γεγονός είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το πραγματικό πρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων έχει φτάσει σε χιλιάδες και οποιαδήποτε δύναμη αντιπολίτευσης θεωρείται εχθρός του καθεστώτος. Χιλιάδες εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κουρδικού λαού, διανοούμενοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, φοιτητές βρίσκονται στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να χτυπήσει τον αγώνα των εργατών και εργαζομένων. Τα δημοκρατικά δικαιώματα καταργούνται με καινούργιους νόμους ενώ απαγορεύεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Τελευταία πράξη της κυβέρνησης ήταν να θέσει εκτός νόμου τις απεργίες που γίνονται στον τομέα των μεταφορών. Ενώ απ’ το Σύνταγμα απαγορεύεται η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του προσπαθεί να επαναφέρει τις μεσαιωνικές συνθήκες και τον εκφασισμό σε κάθε επίπεδο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πάρα πολλές περιοχές της Τουρκίας όπως Μαλάτια, Κων/πολη, Μούγλα οι σουνίτες με την ευλογία της κυβέρνησης επιτέθηκαν στα σπίτια και στις συνοικίες των αλεβιτών που αποτελούν θρησκευτική μειονότητα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι τραμπούκοι και η καταστολή είχαν την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης. Έχει αποδειχτεί ότι οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες και ότι οι αρχές ήξεραν μέρες πριν για τα γεγονότα.

Ο σκοπός είναι ενάντια στα δίκαια αιτήματα του Κουρδικού λαού να προωθήσουν τον τούρκικο εθνικισμό με την προπαγάνδα ότι πολεμούν για το διαμελισμός της «τουρκικής δημοκρατίας» και ότι οι αλεβίτες δεν ακολουθούν τον ισλαμισμό. Ενώ η απαγόρευση των απεργιών πραγματοποιείται με την προπαγάνδα ότι πλήγεται η οικονομία. Δηλαδή κάθε αντιπολίτευση πρέπει να συντριφθεί με οποιοδήποτε τρόπο και μέθοδο.

Ο Κουρδικός και Τουρκικός λαός, οι μειονότητες και οι εργάτες και εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι ενάντια του καθεστώτος.

Δημοκρατικό Συνέδριο των λαών (Τμήμα Ελλάδας)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *