04 Αυγούστου 2012

Τέσσερα δείγματα σαπίλας της αστικής πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 
Δείγμα 1ο: Δύο Υποστράτηγοι για μια θέση
Τελικά, η νέα πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι μεγάλη καρδία! Για να μην στενοχωρήσει κανέναν από τους εκλεκτούς στρατηγούς των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, απέκλεισαν τις συνηθισμένες μεθόδους  και δημιούργησαν δεύτερη θέση υποστράτηγου στο οικονομικό! Έτσι παρέμεινε ο υποστράτηγος Σιδηρόπουλος, σύζυγος της Κ.Παπακώστα της ΝΔ, που και στο παρελθόν είχε καταγγελθεί για την εξυπηρέτηση κομματικών βυσμάτων και έγινε υποστράτηγος ο κ.Μπούρος που είχε συνεργαστεί με τον Βενιζέλο όσο ήταν ΥΕΘΑ!
Η ζωή για αυτούς συνεχίζεται κανονικά: Κομματοκρατία, εξυπηρέτηση υμετέρων, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας στην χρεωκοπία, γδέρνοντας μας με φόρους και περικοπές, ενώ μοιράζουν τη δημόσια περιουσία (Σάλας, Λάτσης, Κόκκαλης κλπ) και δημιουργούν παντού εργασιακά κάτεργα, όπως η Ελληνική Χαλυβουργία του Μάνεση, με την στήριξη των ΜΜΕ και της κυβέρνησης. Λιγότερο κράτος σημαίνει περισσότερα κέρδη στους Ιδιώτες. Μεταρρυθμίσεις ονομάζουν την συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ η Διαφθορά, η Διαπλοκή και το Πελατειακό Κράτος διαιωνίζονται. 
Δείγμα 2ο: τα κομματικά βύσματα μπλόκαραν τις κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία
Λίγες μέρες μετά τη θύελλα που ξέσπασε με τη παραίτηση του Α/ΓΕΣ Ζιαζιά, οι ίδιες γελοίες και καταδικαστέες από όλους πολιτικές παρεμβάσεις εξυπηρέτησης των «δικών μας παιδιών», είναι εδώ! Στην ΠΑ οι κρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, γιατί "υπάρχει πρόβλημα με 3-5 σμηνάρχους" όταν η στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε να μην προαχθούν σε ταξίαρχους και κάποιοι από τη πολιτική ηγεσία πιέζουν για να γίνουν!!! Τόσο απλά.
Το νέο ήθος της άθλιας συγκυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποκαλύπτεται από τους χειρισμούς του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου που δεν υπογράφει εδώ και μέρες τις κρίσεις που αποφάσισε το ΓΕΑ.
Δείγμα 3ο: τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Π.Α. είναι επικίνδυνα, ενώ πετούν λεφτά στην ΕΑΒ
Αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο.  «Με αποκαλύψεις-βόμβα για την κατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της ΠΑ ,αλλά και για τα εξωφρενικά ποσά που απαιτούνται για τη συντήρησή τους παρέδωσε τα καθήκοντά του ο αντιπτέραρχος Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης Αθ.Παπανικολάου. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην τελευταία ημερήσια διαταγή του: "Με αφορμή ατύχημα που είχαμε τον ΜΑΡ 2012 ( που από τύχη δεν ήταν Θανατηφόρο) με αφος Τ-41 που χρησιμοποιείται για την αρχική εκπαίδευση των πρωτοετών Ικάρων, διαπιστώσαμε ότι τα ηλικίας 43 ετών αφη Τ-41 παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ρωγμών στην περιοχή της έλικος, και μπορούν να υποστηρίζονται με ανταλλακτικά για 2 ακόμα έτη, λόγω μη παραγωγής και έλλειψης τους στην παγκόσμια αγορά.  Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το κόστος συντήρησης στην ΕΑΒ είναι τεράστιο και ασύμφορο, αφού επιθεώρηση 3000 ωρών πτήσης ενός αφους κόστισε το ποσό των 277.000 ευρώ, ενώ το κόστος αγοράς ενός νέου εκπαιδευτικού αφους δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Οι διαπιστώσεις αυτές συντέλεσαν ώστε με μέριμνα της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης να συνταχθεί μελέτη αντικατάστασης του αφους Τ-41. Προτάθηκαν 3 νέοι τύποι αφων για αγορά και εκτιμήθηκε το κόστος του κάθε τύπου όπως προκύπτει από τιμές αναρτημένες στο διαδίκτυο. Το συνολικό κόστος αγοράς των αφων αυτών δεν ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ. Επίσης από την Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης υποδείχτηκε και τρόπος εξεύρεσης της δαπάνης αγοράς μέσω Αντισταθμιστικού προγράμματος. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πρώτα ως πατέρας και δεύτερον ως Διοίκητης Αεροπορικής Εκπαίδευσης ότι για τα παραπάνω σοβαρά θέματα που αφορούν στα αφη Τ-2 και Τ-41 έχω ενημερώσει προσωπικά την ηγεσία της Π.Α. παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναπροσαρμογής. Ελπίζω ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα ενσκήψει στα προβλήματα, και παρακάμπτοντας την υφιστάμενη αδράνεια θα δώσει λύσεις, κάνοντας έτσι πράξη την ασφάλεια πτήσεων"». 
Δείγμα 4ο: στο Πολεμικό Ναυτικό καίνε με τσιγάρο πανάκριβα, αλλά άχρηστα στο Αιγαίο Zubr!
 Η τελευταία φωτιά στο  Zubr, μέσα στη βάση ταχέων σκαφών της Αμφιάλης και μάλιστα από τσιγάρο στο «άφλεκτο υλικό πυροπροστασίας», έδωσε την αφορμή στα γνωστά μιλιταριστικά περιοδικά συνοδοιπόρους των φασιστών της Χρυσής Αυγής και πλασιέδες όπλων, να απαιτήσουν εδώ και τώρα την αγορά ανταλλακτικών από ρωσικές εταιρείες αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
  
Εδώ αξίζουν τρεις επισημάνσεις: 
           
 α) τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν από τον Τσοχατζόπουλο αφενός είναι άχρηστα για το Αιγαίο, αφού οι προδιαγραφές τους δεν είναι να πλέουν με τον κυματισμό των Αιγαιοπελαγίτικων μποφόρ, αφετέρου, είναι σχεδιασμένα για πλεύση στα μεγάλα ρωσικά ποτάμια και λίμνες, με αποτέλεσμα τα υλικά τους να υφίστανται διάβρωση από το αλμυρό νερό των πελάγων.
β) συγκεκριμένοι κύκλοι, προκειμένου ακριβώς για να δικαιολογήσουν την απαίτηση τους για αγορές όπλων, θέτουν ζήτημα «εθνικών κινδύνων» σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, το τελευταίο συμβάν της πυρκαγιάς στο Zubr τους έδωσε την λαβή να μιλήσουν για Σαμποτάζ και να επιχειρήσουν να συντηρήσουν μια εικόνα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 
γ) σε αυτό το τοπίο ύποπτων χειρισμών, που αποκαλύπτουν καθοδήγηση τμημάτων του τύπου από πολεμικές βιομηχανίες  και εμπόρους όπλων, ώστε να καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εικόνα των «κινδύνων για την εθνική ακεραιότητα» με στόχο να εκβιάζεται η αγορά οπλικών συστημάτων και ανταλλακτικών-πυρομαχικών, πρέπει να σταθμίσουμε και τις κινήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, που σε καμιά περίπτωση δε συμβάλλουν στην ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών. Μάλιστα, καταγράφεται και μια επικίνδυνη πρωτοπορία, καθώς ήδη έχει δώσει διαταγή για την κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης, τέσσερις φορές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όταν σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο δε δικαιολογείται από  την καλοκαιρινή ραστώνη του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο. Η τελευταία ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης πραγματοποιήθηκε ελάχιστες μέρες μετά την πυρκαγιά Zubr και ήταν φωτογραφική καθώς το σενάριο της επιχείρησης που εξελίχθηκε στη Δοκό προέβλεπε κατάληψη μικρού νησιού του Αιγαίου
.
Εμείς απαιτούμε το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών στο Αιγαίο. Η λογική ότι η κλιμάκωση των εξοπλισμών, η πολεμική προετοιμασία και τα δόγματα αποτροπής -«Ισοδύναμου Πλήγματος ή Πρώτου Αποφασιστικού Πλήγματος»- θα φέρουν την ειρήνη μέσω της απόδειξης πολεμικής αποφασιστικότητας, συντρίφτηκαν στα Ίμια, έφεραν νέους γύρους πολεμικών εξοπλισμών και συνέβαλαν στον πλουτισμό αστών πολιτικών, στρατιωτικών και επιχειρηματιών, αλλά στην Χρεοκοπία του λαού μας. 
Η όποια λύση δοθεί στο Αιγαίο θα είναι πολιτική και όχι στρατιωτική. Και σε καμιά περίπτωση δε θα έρθει από το σάπιο, καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό για τον κόσμο της εργασίας αστικό κατεστημένο που συντηρεί την ένταση για να απαιτεί «εθνική ενότητα», ενώ είναι έτοιμο να μακελέψει την νεολαία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πλουσίων.
Θα είναι λύση που θα έρθει μέσα από τους αγώνες των λαών στο Αιγαίο, πρώτα απ' όλα ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά συμφέροντα των χωρών τους
.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                 
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com






ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *