31 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δελτίο Τύπου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος Χορτιάτη


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης καταγγέλλει την κίνηση του δημάρχου Πυλαίας-Πανοράματος-Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδη, να προσκαλέσει τους εκπροσώπους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία 149 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους γέρων, γυναικών και παιδιών, από το γερμανικό στρατό κατοχής και τους συνεργάτες τους έλληνες ταγματασφαλίτες, οι ομοϊδεάτες τους προσκαλούνται να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος. Είναι ανεπιθύμητοι!
Οι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, οι νοσταλγοί της Χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη «άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας.

Σήμερα, οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» αποτελούν ένα δεκανίκι της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προσπαθεί να διχάσει τους εργαζόμενους με το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική προπαγάνδα με αποκορύφωμα τη βάρβαρη επιχείρηση αστυνομικής βίας ενάντια στους μετανάστες που χωρίς ντροπή ονόμασε «Ξένιος Δίας». Οι φασίστες ποτέ δε στρέφονται ενάντια σ’ αυτούς που καθημερινά κλέβουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες, την Τρόικα, αλλά στοχοποιούν τα πιο καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ανάπηρους για να περάσουν ανενόχλητα τα βάρβαρα μέτρα που θα κοστίσουν 13,5 δισ. ευρώ σε όλους μας.

Οι κάτοικοι του μαρτυρικού Χορτιάτη, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι που συγκρουόμαστε με τη νέα συγκυβέρνηση και την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ούτε ξεχνούμε, ούτε συγχωρούμε τους νεοναζί δολοφόνους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Χορτιάτη, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Χορτιάτη την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30πμ για να τιμήσουμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος και να μην αφήσουμε τους πολιτικούς απογόνους τους να βεβηλώσουν τη μνήμη τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *