16 Αυγούστου 2012

Ν. ΜΠΕΚΗΣ- Ντροπή και αίσχος κ. Τσίπρα- Εσείς σύντροφοι δεν έχετε να πείτε τίποτα;

  Πηγή, "Χρονικά"
Ο Νίκος Μπέκης είναι πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας και προεκλογικά συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος της αριστεράς. Δημοσίευσε στη σελίδα της συνδικαλιστικής παράταξης που ανήκει το παρακάτω κείμενο που είναι κόλαφος κατά του Αλ. Τσίπρα για την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Πέρες.
Διαβάστε το, έχει τη σημασία του γιατί η κριτική γίνεται από ανθρώπους αριστερούς που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώθουν εξαπατημένοι.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ
Δεν πρόκειται για...
ολίσθημα, αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή, απότοκο δεξιόστροφης στρατηγικής, δείγμα προσαρμογής και υπόκλισης στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς κύκλους και, φοβόμαστε, πρώτη δήλωση-απόδειξη «υπεύθυνης» αστικής διαχείρισης της μέλλουσας εξουσίας. 
Μιλάμε βεβαίως (με περίσσια οργή) για την πρόσφατη επίσημη συνάντηση του κ. Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμον Πέρεζ. Την συνάντηση δηλαδή και τις συνομιλίες του εκπροσώπου ενός, έστω, ημικινηματικού αριστερού κόμματος, με τον εκπρόσωπο ενός κράτους-τρομοκράτη, ενός κράτους που βασανίζει, τρομοκρατεί, φυλακίζει, δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους, μέσα και έξω απ’ τα σύνορά του, εδώ και εξήντα χρόνια τώρα, με την κάλυψη και βοήθεια του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
Δολοφονεί αδιάκριτα νέους, γέρους, γυναίκες, παιδιά, κυρίως Παλαιστίνιους, αλλά και Αμερικανούς, Τούρκους, Ευρωπαίους ακτιβιστές που επιχειρούν, άοπλα και ειρηνικά, να βοηθήσουν, όπως μπορούν, τα κυρίως θύματά του, τους Παλαιστίνιους.
Δεν είναι δυνατόν να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τον χαρακτήρα της συνάντησης (εθιμοτυπικός ή όχι, πρόχειρος ή προετοιμασμένος κ.τ.λ.) προκειμένου να βρει ελαφρυντικά και δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν! Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι και τι εκπροσωπεί ο Σίμον Πέρεζ. Όλοι, όσοι αισθάνονται, μπορούν να «μυρίσουν» και να «δουν» πάνω του το αίμα χιλιάδων αθώων, βασανισμένων, βομβαρδισμένων, ξεσπιτωμένων, δολοφονημένων Παλαιστινίων ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.
 Ο κ. Τσίπρας δεν είδε και δε μύρισε τίποτα; Τόσο αναίσθητος πια; Ντροπή και αίσχος! Ντροπή και αίσχος γι’ αυτόν, το κόμμα του, τις συνιστώσες του και, προσωπικά, για μια σειρά αγωνιστές (κομμουνιστές, τροσκιστές, αριστερούς και ανένταχτους), που εκπροσωπεί επισήμως. 
Εσείς τουλάχιστον, σύντροφοι, (να μην σας κατονομάσω ακόμα) έχετε να πείτε κάτι επ’ αυτού; Ή νομίζετε πως δεν σας άγγιξε, και σας, το αιματοβαμμένο χέρι του Σίμον Πέρεζ κατά τη χειραψία με τον εκπροσώπου σας κ. Τσίπρα;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *