16 Αυγούστου 2012

Καταγγελία για τη δολοφονία του 19χρονου Ιρακινού. Μέτωπο Αλληλεγγυης & Ανατροπής

Ο «Ξένιος Ζεύς»   και ο «άξενος» Δένδιας.

banksy6 Η τρικομματική κυβέρνηση σε πλήρη ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει  πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και τους τσουβαλιάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα και μέσα στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί η επιχείρηση με  το όνομα « Ξένιος Δίας» ομάδες φασιστοειδών σε όλη τη χώρα μαχαιρώνουν, μαστιγώνουν και δολοφονούν, τους απόκληρους μετανάστες- θύματα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, όπως ήταν ο 19χρονος Ιρακινός που τον δολοφόνησαν στην οδό Αναξαγόρα  κουκουλοφόροι της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
•    Η πυγμή απέναντι στους μετανάστες επιδιώκει  να συγκαλύψει τις αιτίες για την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση, που έχουν οδηγήσει το λαό τα εξοντωτικά μέτρα της  μνημονιακής πολιτικής. Οι  στοχοποιημένες επιθέσεις  σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, την  περίοδο του Ραμαζανιού, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι οι επιθέσεις είναι ρατσιστικές. Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη.

•    Το ΜΑΑ  καταγγέλλει τον τρόπο που παρουσίασαν τα ΜΜΕ  τη δολοφονία του  19χρονου Ιρακινού. Μέσα από έντεχνες παρουσιάσεις ληστειών, με κατευθυνόμενη υστερία κατά των μεταναστών,  καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό, για να δικαιολογήσουν τις επιχειρήσεις-σκούπα της κυβέρνησης, υιοθετώντας  ουσιαστικά την  πολιτική  της Χρυσής Αυγής. Φυσικά  ούτε λόγος ότι οι εξαθλιωμένοι μετανάστες είναι θύματα  των πολέμων που έχουν εξαπολύσει στις χώρες τους Ε.Ε και ΝΑΤΟ, και  της εκμετάλλευσης των λαών των φτωχών χωρών. Ότι οι μετανάστες έχουν εγκλωβισθεί στη  χώρα μας εξαιτίας της συνθήκης Δουβλίνου ΙΙ που έχει επιβάλλει η Ε.Ε και έχουν αποδεχθεί οι Ελληνικές κυβερνήσεις, μεταβάλλοντας τη χώρα μας σε αποθήκη απελπισμένων ανθρώπων. Ότι  η διακίνηση μεταναστών-δουλεμπόριο αποτελεί μια ανθούσα διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία μετέχουν και Έλληνες δουλέμποροι. Και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

•    Ο Υπουργός  «προστασίας του πολίτη» υποκρίνεται, όταν καταγγέλλει το ρατσισμό τη στιγμή που έχουν καταγραφεί  εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και δεν έχει συλληφθεί κανένας. Η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλλει 500 επιθέσεις εναντίον τους  το τελευταίο εξάμηνο, πολλές μέσα σε τρένα, μπροστά  στα μάτια πλήθους ανθρώπων. Υποκριτικά δηλώνει ότι η αστυνομία θα είναι αμείλικτη με τους δράστες του νεαρού Ιρακινού, όταν είναι γνωστό ότι οι μισοί αστυνομικοί είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και πολλοί καταγγέλλονται καθημερινά για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες και κανένας δεν τιμωρείται.

•            Η κυβέρνηση επικαλείται ψευδεπίγραφα  την ασφάλεια των πολιτών, για να δικαιολογήσει  τις συλλήψεις των μεταναστών. Η συρροή απελπισμένων, πεινασμένων, άστεγων ανθρώπων στις γειτονιές των πόλεων και η αυξημένη παραβατικότητα που δημιουργεί η εξαθλίωση αποτελεί αποκλειστικά δική της ευθύνη και επιχειρεί να εκτονώσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση με το ρατσισμό και τη βία. Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει ότι θα ανακαταλάβει τις πόλεις από τους μετανάστες, δίνει το πράσινο φως στους παρακρατικούς και στα «αποσπάσματα θανάτου» και φέρει ακέραια την ευθύνη.

•            Η υπεράσπιση από το λαό αθώων θυμάτων της βίας, των πολέμων και της εκμετάλλευσης αποτελεί βασικό δημοκρατικό κριτήριο. Γιατί αμέσως μετά τον εξαθλιωμένο μετανάστη ως θύμα έρχεται ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο απεργός εργάτης, ο διαδηλωτής που ζητά ό,τι του αρπάζουν οι ισχυροί. Τα αποσπάσματα θανάτου, νομιμοποιημένα με τη βία κατά των «ξένων», θα στραφούν με κάθε βεβαιότητα και εναντίον όσων αντιστέκονται στην κρατική βία και  στην πολιτική που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας.

                                             ΜΑΑ.   Τρίτη 14.8.2012


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *