08 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για την επίθεση του εκπροσώπου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου υποψήφιες βουλευτίνες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Η φασιστική, άνανδρη και απρόκλητη επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη, στις υποψήφιες  βουλευτίνες του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ANT1,  φανέρωσε πλατιά στην κοινωνία,  στα μάτια της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού,  το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης αυτής. Ένα πρόσωπο βαθιά αποκρουστικό, τραμπούκικo, δολοφονικό, φασιστικό.
 Πρόκειται για μια ναζιστική παρακρατική συμμορία που όραμα έχει την επαναβίωση του καθεστώτος του Χίτλερ. Ο εκπρόσωπος τύπου της συμμορίας αυτής έκανε μπροστά στα μάτια όλου του ελληνικού λαού αυτό που κάνουν τα μέλη της χρυσής αυγής καθημερινά απέναντι σε δεκάδες μετανάστες, σε αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος  αλλά και σε ανύποπτους πολίτες.
Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη στήριξη που απολαμβάνει το ναζιστικό μόρφωμα από τον κρατικό μηχανισμό και την αστική τάξη. Αυτή η στήριξη έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για να εμφανιστούν οι ναζιστές στο πολιτικό προσκήνιο και να αποτελούν μια σχετικά μαζική αστική εφεδρεία, που θα αξιοποιηθεί για το χτύπημα του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η αστική τάξη επιλέξει να προσφύγει σε δυναμικές λύσεις αν δει ότι κινδυνεύει.
Η επίθεση αυτή καθεαυτή στρεφόταν αφενός απέναντι στα φυσικά πρόσωπα αυτών των γυναικών που ενσαρκώνουν τις αριστερές ιδέες και που σήμερα αγκαλιάζουν πλατιές μάζες κόσμου, αφετέρου στο εργατικό λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα, τους πραγματικούς εχθρούς της συμμορίας αυτής.

 Η κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό  τρόπο την τραμπουκική, φασιστική αυτή επίθεση και καλεί την εργατική τάξη και το λαό με κάθε τρόπο να απομονώσει, να περιθωριοποιήσει και να εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή με την ψήφο του στις 17 Ιουνίου τη ναζιστική αυτή συμμορία.
Η πάλη εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής είναι πάλη ενάντια στον ίδιο στον καπιταλισμό που σαπίζει και του μονοπωλιακού κεφαλαίου που βρίσκεται σε βαθιά κρίση . Η Χρυσή Αυγή είναι η πιο σάπια σάρκα του καπιταλισμού που σαπίζει.


Αθήνα, 7/6/12

Το γραφείο της Π.Ε. της κομμουνιστικής οργάνωσης. Ανασύνταξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *