03 Ιουνίου 2012

Κανένα πισωγύρισμα!


 Μπροστά,  να κάνουμε το επόμενο βήμα για την κατοχύρωση και διεύρυνση                                                   της ταχτικής εκλογικής νίκης του κινήματος.
Στις 17 Ιούνη να συντριβεί πλήρως το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα                                                      και να εκδιωχθούν από τη χώρα η Τρόικα, οι τοκογλύφοι και οι υπάλληλοί τους.
  •  Μαύρο στα κόμματα των μνημονίων σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ,  τα οποία ευθύνονται για τα δεινά του λαού, για τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την πείνα, καθώς και στις  συγγενικές τους και συγκοινωνούσες πολιτικές δυνάμεις
  • Μαύρο στη ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή η οποία αποτελεί τμήμα του κράτους στραμμένο ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στελέχη και υποψήφιοι της οποίας αποτελούν μίσθαρνα όργανα των κρατικών υπηρεσιών.
  • Καμιά εμπιστοσύνη στους εξωραϊστές του συστήματος!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.
Οι εκλογές της 6ης του Μάη έδωσαν ένα ισχυρό πλήγμα στο «μαύρο μέτωπο των δυνάμεων του μνημονίου», του ΔΝΤ, της ΕΕ του κεφαλαίου. Στην ήττα των δυνάμεων αυτών αποτυπώθηκαν οι μεγάλοι αγώνες και τα κινήματα της περιόδου, η δίχρονη αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού. Η απόρριψη του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής του Μνημονίου κατευθύνθηκε κυρίως προς την αριστερά, πράγμα που αντικειμενικά ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων το επόμενο διάστημα.
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η τρόικα και συνολικά το «μαύρο μέτωπο» επιχειρούν ήδη να αντεπιτεθούν, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Από τους αφόρητους εκβιασμούς και την κινδυνολογία πάνω στον λαό έως την προσπάθεια αφομοίωσης και ευνουχισμού του ξεκάθαρου μηνύματος καταδίκης του Μνημονίου της 6ης του Μάη με επιμέρους χρονικές παραχωρήσεις που θα αφήνουν άθικτο όλο τον μηχανισμό επιτροπείας και κυριαρχίας της τρόικα και της ΕΕ, τους στόχους και την κατεύθυνση της ασκούμενης πολιτικής.
 Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρεμβαίνουν ανοικτά στην πολιτική ζωή της χώρας παίρνοντας θέση υπέρ των κομμάτων των Μνημονίων, ειδάλλως εκβιάζουν με τη διακοπή της παροχής δανείων. Εντείνουν την πίεση για να εξαναγκάσουν την εργατική τάξη να στηρίξει οικειοθελώς την πολιτική που την οδηγεί σε σφαγή.
Η ίδια η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Στο νομό μας οι άνεργοι φτάσανε στις 11.000. Οι μισθοί έχουν μειωθεί πάνω από 30%. 1 στους 2 εργαζόμενους δεν πληρώνονται στην ώρα τους και κάποιοι μετρούνε μήνες για να δουν μεροκάματο. Στην τοπική αγορά τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι καθημερινά καταστρέφονται και οι αγρότες το σκέφτονται αν θα σπείρουν. Και δυστυχώς, και στο νομό μας, τα κρούσματα αυτοκτονιών είναι πολλά.
Φτάνει πια!!!

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Στη δουλειά και στο χωράφι, στη γειτονιά και στο χωριό, στο σχολείο και τη σχολή, οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας, για την ανατροπή. Οργανωνόμαστε στα σωματεία, δημιουργούμε νέα όπου δεν υπάρχουν, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα. Συντονιζόμαστε τοπικά, πανθεσσαλικά και πανελλαδικά σε ένα ευρύτερο μέτωπο ρήξη και ανατροπής. Δημιουργούμε τις βάσεις για μια δικιά μας, γνήσια, εργατική και λαϊκή κυβέρνηση, για την εργατική εξουσία.
Με μια αριστερά που θα μας ενώνει και δεν θα μας διχάζει όπως κάνει το ΚΚΕ, με μια αριστερά που θα μάχεται στους δρόμους και όχι στους διαδρόμους «χαλεύοντας ψίχουλα» όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας ως άμεσο πολιτικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο τα εξής:
·         Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων. Κατάργηση των χαρατσιών και των φορομπηχτικών νόμων. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών που προλεταριοποιούνται.
·         Ικανοποίηση των ώριμων διεκδικήσεων του εργατικού και αγροτικού συνδικαλιστικού και νεολαιίστικου κινήματος. Πραγματικά δωρεάν υγεία , παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση.
·         Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Φορολόγηση των εφοπλιστών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της εκκλησιαστικής
·         Άμεση καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
·         Παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους- δανειστές - μονομερής διαγραφή του χρέους εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία και των μικροομολογιούχων. 
·         Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ
Μία αριστερή κυβέρνηση που έχει σκοπό να «απαγκιστρωθεί και να διαπραγματευτεί» και όχι τη ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η γενικότερη πολιτική της ΕΕ δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας. Θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα την Αριστερά σε ενσωμάτωση, οπισθοχώρηση και οδυνηρή ήττα και θα διαψεύσει τις λαϊκές προσδοκίες και ελπίδες.
Σε αυτές τις εκλογές έχει μεγάλη σημασία να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που στάθηκαν αποφασιστικά και ανυποχώρητα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, προβάλλοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο αποτελεί την απάντηση στην κρίση, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, του εργαζόμενου και εκμεταλλευόμενου λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό το ρόλο θα παίξει. Γι αυτό και δέχεται λυσσαλέα επίθεση. Τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. προσπαθούν ή να την εξαφανίσουν ή να την εμφανίσουν ως «επικίνδυνη και ακραία». Και αυτό για τι ξέρουν ότι στις νέες «σούπες της κεντροαριστεράς», ή στα αριστερά «αναχώματα της λησμονιάς», όχι μόνο δεν χωράει αλλά αποτελεί επικίνδυνο εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Ψηφίστε και στηρίξτε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο οποίο συμμετέχει και η κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ. Στείλτε στη βουλή αριστερούς-κομμουνιστές επαναστάτες, ανυποχώρητους υποστηριχτές των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων.

Ψηφοδέλτιο Τρικάλων

Αντάρας Λάμπρος, αρχιτέκτονας
Ευσταθοπούλου (Ευδοξία) Εύη, ιδιωτική εκπαιδευτικός
Κάβουρας Δημήτρης, οικοδόμος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου  κεντρικής Ελλάδας( Ε65), κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη
Παπαδάκης Γεώργιος, αρχιτέκτονας, μέλος της αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων
Τάχου Ευαγγελία (Εύη), φιλόλογος – ιδιωτική εκπαιδευτικός
Τρύπας Θανάσης, γεωπόνος
Τσάλα Αργυρή (Συλβί), άνεργη, μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».








κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *