16 Ιουνίου 2012

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα Μ.Καλύβια



Στην συγκέντρωση έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ.Τσάλας Δημ.,μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και μίλησε ο κ. Κάβουρας Δημ., υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο  Τρικάλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
Οι ομιλητές τόνισαν ότι ο λαός στις 6 Μάη έκανε ένα  πρώτο βήμα δίνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στο ΄΄μαύρο΄΄ μέτωπο των δυνάμεων του ΔΝΤ,της Ε.Ε., του κεφαλαίου και των κομμάτων που είναι οι πολιτικοί εκφραστές και υπηρέτες τους. Η ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς(με όλες βέβαια τις διαφορετικές εκφράσεις της) αντικειμενικά ανοίγει νέες δυνατότητες για την  ανάπτυξη και κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων το επόμενο διάστημα.
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η τρόικα και συνολικά το «μαύρο μέτωπο» επιχειρούν  ήδη να αντεπιτεθούν, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα.  Από τους αφόρητους εκβιασμούς και την κινδυνολογία πάνω στον λαό έως την προσπάθεια αφομοίωσης και ευνουχισμού του ξεκάθαρου μηνύματος καταδίκης του Μνημονίου της 6ης του Μάη με επιμέρους, προσωρινές  παραχωρήσεις που θα αφήνουν άθικτο όλο τον μηχανισμό επιτροπείας και κυριαρχίας της τρόικα και της ΕΕ, και την ακολουθούμενη πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι ομιλητές τόνισαν, ότι :ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Απέναντι στους εφιαλτικούς μονοδρόμους που μας υπαγορεύουν, υπάρχει και άλλος δρόμος, άλλη πρόταση και πρόγραμμα όχι σε βάρος  της εργατικής τάξης και του λαού, αλλά σε βάρος των λίγων και των υπερκερδών τους.
Ενός προγράμματος , που μπορεί να βελτιώσει ριζικά την ζωή των εργαζόμενων, να αποκρούσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, σε ρήξη με τις βασικές επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων και του αστικού πολιτικού συστήματος, με βασικά σημεία:
  • άμεση καταγγελία μνημονίων και δανειακών συμβάσεων - κατάργηση εφαρμοστικών νόμων
  • παύση πληρωμών – μονομερής διαγραφή του χρέους εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • έξοδος από ευρώ και ΕΕ
  • εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
  • αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων. Κατάργηση των χαρατσιών και των φορομπηχτικών νόμων. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών που προλεταριοποιούνται. Ικανοποίηση των ώριμων διεκδικήσεων του εργατικού συνδικαλιστικού και νεολαιίστικου κινήματος
Οι δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς επιδιώκουν την επιβολή και την εφαρμογή αυτού του προγράμματος στοχεύοντας και διεκδικώντας την  κυβερνητική και τη συνολική ταξική εξουσία της εργατικής τάξης, βασισμένη στους αγώνες, τις οργανώσεις και τα όργανα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.
Όπως τονίστηκε, μία «αριστερή κυβέρνηση» για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η γενικότερη πολιτική της ΕΕ,όχι μόνο  δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας, αλλά θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα την Αριστερά σε ενσωμάτωση, οπισθοχώρηση και οδυνηρή ήττα και θα διαψεύσει τις λαϊκές προσδοκίες και ελπίδες. Προϋπόθεση για κάθε επί μέρους κατάκτηση και για συνολικότερες ανατροπές υπέρ της εργατικής τάξης και του λαού σε μια κατεύθυνση ρήξης και αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ευρώ και της ΕΕ είναι η αποφασιστική ενίσχυση της επαναστατικής Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, η αποφασιστική ενίσχυση και εκλογικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *