01 Ιουνίου 2012

[2012-05-31] Τοποθέτηση της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ στην συνέντευξη τύπου για παρουσίαση των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τοποθέτηση της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ στην συνέντευξη τύπου για παρουσίαση των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εκ μέρους της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, δίνουμε την εκλογική μάχη της 17ης Ιούνη από τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η παρουσία μας στα ψηφοδέλτια αποτυπώνει τη σύμπτωση στο πρόγραμμα και την κοινή προσέγγιση σε ορισμένες κρίσιμες πλευρές του ζητήματος της διεκδίκησης της εξουσίας.
Σαν κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ φιλοδοξούμε σε αυτήν τη μάχη να πρεσβεύσουμε τα εξής:

  1. Την εργατική απάντηση στη σημερινή κρίση. Κάθε κόμμα, κάθε ψηφοδέλτιο πρεσβεύει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Εμείς φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η προμετωπίδα του προγράμματός μας, η μονομερής διαγραφή του χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), είναι ο κρίσιμος κρίκος ενός προγράμματος που δεν είναι υπερταξικό, ούτε υπηρετεί κάποιο αόριστο εθνικό συμφέρον. Είναι ο κρίκος που παραπέμπει σε μια μεγάλης κλίμακας απαλλοτρίωση της κεφαλαιοκρατικής ιδιοκτησίας. Η σημερινή κρίση είτε θα λυθεί προς όφελος των εργατικών συμφερόντων με το τσάκισμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής είτε προς όφελος των κεφαλαιοκρατών με τη συντριβή και την παραπέρα εξαθλίωση της εργατικής τάξης. Αταλάντευτα λοιπόν με τα εργατικά συμφέροντα και το πρόγραμμά μας, χωρίς να υποχωρούμε στις πιέσεις της αστικής τάξης, χωρίς να υποκλινόμαστε στα συμφέροντα των μικροαστών και των μεσαίων στρωμάτων.

  2. Την ενότητα των δυνάμεων του μεταβατικού επαναστατικού προγράμματος. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις που υποστηρίζουν το ίδιο πρόγραμμα. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη στροφή του ΚΚΕ και την υιοθέτηση εκ μέρους του αυτού του προγράμματος. Γνώμη μας είναι ότι το σύνολο αυτών των δυνάμεων από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως το ΚΚΕ και τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπτύξουν πολιτικό και εκλογικό μέτωπο διεκδίκησης της εξουσίας.

  3. Ως κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ θέλουμε επίσης να πρεσβεύσουμε μια πρόταση διεκδίκησης της εξουσίας. Της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα σαν πρώτο βήμα της ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας που οδηγεί στην εξουσία της εργατικής τάξης. Το μέτωπο των δυνάμεων του μεταβατικού επαναστατικού προγράμματος το χρειαζόμαστε ακριβώς γι’ αυτό, για να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, για να διεκδικήσει την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Μια τέτοια εργατική κυβέρνηση για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τη σύγκρουση με τους κεφαλαιοκράτες δεν χρειάζεται μόνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και τη στήριξη της εργατικής τάξης και των οργανώσεών της: των συνδικάτων, των κομμάτων, των εργατικών συμβουλίων. Έχοντας σαν στόχο την εργατική κυβέρνηση απαντάμε και στην πρόταση της αριστερής κυβέρνησης. Όπως αποτυπώνεται στην κοινή δήλωση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «μια κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ριζική ανατροπή και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, των Μνημονίων κλπ. δεν μπορεί να έχει την ανοχή μας». Σαν κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ πιστεύουμε ότι απέναντι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κομμουνιστές πρέπει να θέσουν όρους για τη στήριξή της. Οι όροι προκύπτουν από το πρόγραμμά μας: Καταγγελία και κατάργηση του μνημονίου, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, ξήλωμα των νόμων του μνημονίου για συμβάσεις, μισθούς κλπ.
Κόντρα στις αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες θα τσακιστούν από την ίδια την πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε, και την αστική τάξη, αυτοί οι όροι δεν μπορούν να εκπληρωθούν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *