22 Μαΐου 2012

Φιμώνουν με απέλαση τον Νίκο Άγκο!


Η προκλητική απόφαση απέλασης του Νίκο Άγκο έφερε στο φως την υπόγεια ρατσιστική σκούπα σε βάρος των μακρόχρονα διαμενόντων μεταναστών. Χιλιάδες οδηγούνται «σιωπηλά» στη απέλαση. Στο φως ήρθε και  η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ που παρίσταναν τους υποστηριχτές της ένταξης των «νομίμων» μεταναστών ενώ οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις τους  εξαπέλυαν τις πιο χυδαίες ρατσιστικές εκστρατείες κατά των «παρανόμων» μεταναστών με μπλόκα και «σκούπες» της Αστυνομίας, με το φράχτη στον Έβρο και το Γκουαντάναμο της Αμυγδαλέζας, με βασανιστήρια στα Αστυνομικά Τμήματα, με πογκρόμ σε συνεργασία με τους νεοναζί στις γειτονιές.

Στο πρόσωπο όμως του Νίκο Άγκο αναδείχτηκε το πιο μαύρο πρόσωπο της αντίδρασης που σηκώνει κεφάλι μετά την άνοδο των φασιστών στις εκλογές και «αξιοποιεί προσβάσεις στο κρατικό μηχανισμό για να φιμώσει μαχόμενους δημοσιογράφους.

Ενόχλησε η πέννα του Νίκο Άγκο και αποφάσισαν να το φιμώσουν με απέλαση! Οι απειλές κατά της ζωής του δεν ήταν καπνός χωρίς φωτιά. Είναι ο δημοσιογράφος που στη καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας με την ρατσιστική προπαγάνδα να χύνει δηλητήριο κατά των Πακιστανών μεταναστών τόλμησε να αναδείξει το ηρωικό παράδειγμα απόπειρας διάσωσης δύο συνταξιούχων παγιδευμένων με το αυτοκίνητο τους στις γραμμές του τρένου από δύο Πακιστανούς μετανάστες που κατέληξαν σε  θυσία της ίδιας της  ζωή τους.

Η δικαιολογία ότι δεν είχε τα ένσημα το 2007-2008 για να ανανεωθεί η άδεια παραμονής είναι διπλά προκλητική. Πρώτο, διότι ο ίδιος απέστειλε δικαιολογητικά για την σοβαρότατη ιατρική επέμβαση που έκανε μένοντας εκτός εργασίας και δεύτερο διότι μετά από είκοσι χρόνια παραμονής έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας…

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία απέλασης του Νίκο Άγκο και να παραταθεί αμέσως η άδεια παραμονής και εργασίας.

Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να αποσυνδεθεί η άδεια από τον αριθμό των ενσήμων  και να μπει τέλος στο ανελέητο κυνηγητό και τις διώξεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *